Όροι & Προϋποθέσεις Ενοικίασης

Όροι & προϋποθέσεις Ενοικίασης 

Κρατήσεις:
Όλες οι κρατήσεις γίνονται σύμφωνα με την κατηγορία του οχήματος και όχι για συγκεκριμένο μοντέλο.
Σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας οχήματος στην προεπιλεγμένης από τον πελάτη κατηγορία, αναφορικά πάντοτε με επιβεβαιωμένη κράτηση, η rent-car.gr διατηρεί το δικαίωμα να παρέχει στον πελάτη αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας, χωρίς επιβάρυνση του πελάτη.

 

Οδηγός:
Ελάχιστο όριο ηλικίας τα 21 έτη για τα ιχ έως 5 θέσεων και 23 έτη από 7 έως 9 θέσεων. Μέγιστο όριο ηλικίας είναι τα 75 έτη.

Ελάχιστος χρόνος ενοικίασης 3 ημέρες, μετά το πέρας 60 λεπτών από τη συμφωνηθείσα ώρα επιστροφής χρεώνεται 1 επιπλέον ημέρα.

 

Άδεια οδήγησης:
Απαιτείται η προσκόμιση ισχύουσας άδειας οδήγησης για την ελληνική επικράτεια και την Ε.Ε, η οποία έχει εκδοθεί τουλάχιστον 1 χρόνο πριν από την ημερομηνία έναρξης της μισθώσεως. Οι πολίτες χωρών εκτός Ε.Ε. απαιτείται να είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης που ισχύει τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ή άλλως κάτοχοι διεθνούς άδειας οδήγησης.

 

Κλήσεις – Πρόστιμα:
Οι κλήσεις και τα πρόστιμα συνεπεία παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας επιβαρύνουν τον Μισθωτή. Ο Μισθωτής επιπροσθέτως αναλαμβάνει κατά περίπτωση και την πληρωμή των εξόδων διαχείρισης.

 

Τρόπος πληρωμής:
Ο ενοικιαστής απαιτείται να προσκομίσει πιστωτική, χρεωστική κάρτα ή μετρητά ως εγγύηση για την ενοικίαση, ακόμα και αν η πληρωμή γίνει με μετρητά χρήματα. Η ενοικίαση προπληρώνεται.

 

Ακυρώσεις Κρατήσεων:
Η ακύρωση της κράτησης πρέπει να γίνει τουλάχιστον 15  μέρες την προγραμματισμένη ημερομηνία και ώρα έναρξης της ενοικίασης του οχήματος, (σύμφωνα πάντοτε με την ακριβή ώρα κράτησης), όπως αυτή πραγματοποιήθηκε στο σύστημα κρατήσεων της εταιρείας. Εάν επιθυμείτε να ακυρώσετε μια κράτηση, θα απευθυνθείτε στην εταιρεία μέσω του συστήματος κρατήσεων του οποίου κάνατε την κράτηση ή τηλεφωνικά.

Οι ακόλουθες χρεώσεις θα ισχύουν για τις ακυρώσεις κρατήσεων:

Σε περίπτωση ειδοποίησης ακύρωσης η οποία παραλαμβάνεται από την rent-car.gr τουλάχιστον 15 μερες πριν την προγραμματισμένη έναρξη ενοικίασης του οχήματος, οποιοδήποτε ποσό έχει καταβληθεί προκαταβολικά θα επιστραφεί. Σε περίπτωση κατά την οποία η καταβολή εκάστοτε ποσού έχει διενεργηθεί μέσω κάρτας (πιστωτική ή χρεωστική), η επιστροφή του εκάστοτε ποσού ενδέχεται να διαρκέσει έως και 14 ημέρες ανάλογα με την συνεργαζόμενη τράπεζα της κάρτας την οποία χρησιμοποιήσατε κατά την κράτησή σας.

 

Παραδόσεις – Παραλαβές εκτός ωρών λειτουργίας στα γραφεία μας:
Για παραδόσεις παραλαβές στο γραφείο μας εκτός ωραρίου η επιβάρυνση είναι 30€ 20:00-22:00 & 7:00-9:00, 50€ 22:00 – 7:00 για όλες τις μέρες ενώ από τις 9:00-20:00 είναι δωρεάν.

 

Παραδόσεις – Παραλαβές εκτός γραφείων:
Οι παραδόσεις και παραλαβές εκτός γραφείων πραγματοποιούνται κατόπιν αιτήματος του πελάτη και χρεώνονται ανάλογα. Η επιβάρυνση για παραδόσεις παραλαβές εντός της πόλης των Αθηνών είναι δωρεάν ενώ για παραδόσεις εκτός των ορίων της πόλης των Αθηνών ξεκινά από 15€ και αυξάνεται ανάλογα με την απόσταση από τα γραφεία μας.

Για παραδόσεις παραλαβές στο Διεθνές Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» η επιβάρυνση είναι 30€ (Δευτέρα – Σάββατο 9:00-19:00), 40€ (Δευτέρα – Σάββατο 19:00 – 21:00 και 7:00-9:00), 50€ (Δευτέρα – Σάββατο 21:00 – 7:00), 50€ Κυριακή.

Για παραδόσεις παραλαβές στο λιμάνι Πειραιά η επιβάρυνση είναι 20€ (Δευτέρα – Σάββατο 9:00-19:00), 30€ (Δευτέρα – Σάββατο 19:00 – 21:00 και 7:00-9:00), 40€ (Δευτέρα – Σάββατο 21:00 – 7:00), 30€ (Κυριακή 9:00 – 19:00), 40€ (Κυριακή 19:00 – 21:00 και 7:00 – 9:00), 50€ (Κυριακή 21:00-7:00).

 

Επιπλέον οδηγός: Δωρεάν

 

Παιδικό κάθισμα/ Κάθισμα μωρού:
Η χρέωση για παιδικό κάθισμα/κάθισμα μωρού καθορίζεται στα 5€+ΦΠΑ/ημέρα (maximum χρέωση 50€) κατόπιν αιτήματος του πελάτη και διαθεσιμότητας της εταιρείας.

 

Αλυσίδες χιονιού:
Η χρέωση για αλυσίδες χιονιού καθορίζεται στα 5€/ημέρα (maximum χρέωση 50€) κατόπιν αιτήματος του πελάτη και διαθεσιμότητας της εταιρείας.

 

Καύσιμα:
Ο μισθωτής οφείλει να επιστρέψει το αυτοκίνητο με την ίδια ποσότητα καυσίμου που το παρέλαβε. Σε περίπτωση επιστροφής του αυτοκινήτου με μικρότερη ποσότητα καυσίμου από την αρχική (δηλαδή την ποσότητα καυσίμου που ο πελάτης παρέλαβε το όχημα) ο πελάτης επιβαρύνεται με τη διαφορά του καυσίμου. Καμία αποζημίωση δεν προβλέπεται για τον πελάτη εάν το αυτοκίνητο επιστραφεί με μεγαλύτερη ποσότητα καυσίμου απ’ ότι παρελήφθη. Τα οχήματα παραδίδονται με ελάχιστη ποσότητα καυσίμου που αντιστοιχεί στο ¼ του ρεζερβουάρ.

 

Χιλιόμετρα:
Για ενοικιάσεις μεγαλύτερης διάρκειας των 3 ημερών προβλέπονται ελεύθερα χιλιόμετρα.

Όπου αναφέρεται ο όρος Απεριόριστα χιλιόμετρα ή ελεύθερα χιλιόμετρα δεν μπορεί να ξεπερνάει τα 150 χιλιόμετρα ημερησίως. Τα επιπλέον χιλιόμετρα στα ΙΧ είναι 0,12€ συν ΦΠΑ και στα SUV και Mini Bus 0,25€ συν ΦΠΑ. Εκτός εάν έχει συμφωνηθεί διαφορετικά και αναφέρεται ρητά στο μισθωτήριο συμβόλαιο ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός χιλιομέτρων.

 

Ατύχημα:
Σε περίπτωση ατυχήματος ο πελάτης επιβαρύνεται με 37€ για τα έξοδα της διαχείρισης του φακέλου ατυχήματος.

 

ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ:

CDW – Απαλλαγή καταβολής προκληθείσης ζημιάς:

Ο ενοικιαστής απαλλάσσεται πλήρως της ευθύνης για οποιανδήποτε ζημιά του αυτοκινήτου:

  • άνω των 750€ +ΦΠΑ στην κατηγορία A, 850€+ΦΠΑ στην κατηγορία Β, 900€ +ΦΠΑ στην κατηγορία C, 1.000€ +ΦΠΑ στη D, 1.200€ +ΦΠΑ van 7 θέσεων και SUV, 1.500€ +ΦΠΑ van 9 θέσεων.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την απαλλαγή της ευθύνης, η ζημία να μην οφείλεται αποδεδειγμένα σε παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

FDW ασφάλεια με μηδενική απαλλαγή παρέχεται κατόπιν έγγραφης συμφωνίας με την εταιρεία μας και δεν αφορά την κλοπή ή/και τη φωτιά.

Ζημιές στο υφασμάτινο κάλυμμα οροφής (κουκούλα) των κάμπριο αυτοκινήτων δεν καλύπτονται και θα καταβάλλονται εξ ολοκλήρου από τον πελάτη.

Θραύση κρυστάλλων δωρεάν

Δεν παρέχουμε κάλυψη ελαστικών, ελαστικά και φθορές στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου δεν καλύπτονται από καμία ασφάλεια.

 

Κλοπή:
Σε περίπτωση κλοπής, ο ενοικιαστής υποχρεούται να καταβάλει το ποσό της απαλλαγής, ανάλογα την κατηγορία του αυτοκινήτου.

 

Οδική βοήθεια:
Για αντικατάσταση αυτοκινήτου λόγω βλάβης η εταιρεία έχει περιθώριο έως 48 ώρες από τη έγγραφη ειδοποίηση από τον μισθωτή για τους μήνες Σεπτέμβριο έως Ιούνιο και έως 72 ώρες για τους μήνες Ιούλιο έως Αύγουστο.
Εάν αποδεδειγμένα η αντικατάσταση οχήματος δεν κριθεί εν τέλει αναγκαία, τότε ο μισθωτής θα επιβαρύνεται με τα έξοδα μεταφοράς.

 

Μεταφορά αυτοκινήτου εκτός συνόρων:

Απαγορεύεται η μεταφορά και οδήγηση του αυτοκινήτου εκτός των συνόρων της Ελληνικής Επικράτειας. Εξαιρετικά και μόνο κατόπιν έγγραφης άδειας της εταιρείας και με την πληρωμή του εκάστοτε ποσού που θα ορίσει η εταιρεία επιτρέπεται η οδήγηση του αυτοκινήτου εκτός συνόρων.

 

Μεταφορά αυτοκινήτου με πλοίο:

Για την μεταφορά του αυτοκινήτου με πλοίο απαιτείται έγγραφη έγκριση της εταιρείας.

 

Αλλαγές Τύπου Αυτοκινήτου:

Η εταιρεία μας διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του τύπου του αυτοκινήτου σε ειδικές περιπτώσεις